Petraio Grillo Sicilia DOC 2021

Petraio

Italie

De kleur is goudgeel. In de neus intense fruitige aroma's van perzik en peer met elegante tonen van amandel en honing. De smaak is crispy en gestructureerd op het gehemelte. 

Grillo is een wit Italiaans druivenras dat bestand is tegen hoge temperaturen. Het wordt veel gemaakt bij Siciliaanse wijnen en in het bijzonder Marsala. De oorsprong is niet zeker, maar waarschijnlijk is de druif vanuit Puglia op Sicilië terecht gekomen. 

De druiven worden nauwkeurig geselecteerd van wijngaarden op het prachtige Sicilië. De kermerkende geur van exotisch fruit ontwikkeld zich in krachtige en rijke aroma's dankzij het speciale mediterrane klimaat en de unieke bodem van Zuid-Italië.

De kleur is goudgeel. In de neus intense fruitige aroma's van perzik en peer met elegante tonen van amandel en honing. De smaak is crispy en gestructureerd op het gehemelte. 

Geweldig in combinatie met wit vlees, vis, voorgerechten van schaal- en schelpdieren en vegetarische voorgerechten.

Op voorraad
SKU
8525420
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8525420
LandItalie
WijnsoortWit
Oogstjaar2021
StreekSicilië
ProducentPetraio
AppellatieSicilia DOC
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingSchroefdop

Grillo is een wit Italiaans druivenras dat bestand is tegen hoge temperaturen. Het wordt veel gemaakt bij Siciliaanse wijnen en in het bijzonder Marsala. De oorsprong is niet zeker, maar waarschijnlijk is de druif vanuit Puglia op Sicilië terecht gekomen. 

De druiven worden nauwkeurig geselecteerd van wijngaarden op het prachtige Sicilië. De kermerkende geur van exotisch fruit ontwikkeld zich in krachtige en rijke aroma's dankzij het speciale mediterrane klimaat en de unieke bodem van Zuid-Italië.

De kleur is goudgeel. In de neus intense fruitige aroma's van perzik en peer met elegante tonen van amandel en honing. De smaak is crispy en gestructureerd op het gehemelte. 

Geweldig in combinatie met wit vlees, vis, voorgerechten van schaal- en schelpdieren en vegetarische voorgerechten.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-6880"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Sicilië


Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-8143"