Delas Frères Saint- Joseph 'Les Challeys' Rouge AOC 2022

Delas Frères

Frankrijk

Volle aandronk, goede harmonie en stevige tannines, welke een goede afspiegeling zijn van de "terroir". Lekker bij gemarineerd of gegrild rundvlees, stoofpotten, mixed grills, wild en kaassoorten.

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden strekken zich van Chavanay in het noorden uit tot Guilherand in het zuiden. Een strook van 50 kilometer op de rechter oever van de Rhône. De appellatie omvat 23 "communes" in het departement Ardèche en 3 "communes" in het departement Loire. De grond is licht en stenig, met gneiss en schist op een granieten ondergrond. Er heerst een landklimaat met hete en droge zomers en regelmatig regen in de rest van het jaar. De wijngaarden zijn voornamelijk zuid en zuid-oost aangeplant. De wijn uit deze streek werden al in de 16e eeuw zeer gewaardeerd door het Franse hof. De jezuïeter monniken uit Tournon gaven in de 17e eeuw de streek de naam Saint-Joseph. Pas na 1969 verkreeg de streek een eigen appellatie. Voor die tijd werd de wijn onder de naam Côtes-du-Rhône op de markt gebracht. De wijngaarden hebben een gezamenlijke oppervlakte van 795 ha, met een maximum opbrengst van 40 hl/ha. De druiven worden op het hoogtepunt van rijping met de hand geoogst. De gisting vindt plaats in open betonnen cuves en is geheel temperatuurgestuurd. De temperatuur tijdens de gisting ligt tussen de 28 en 32° C. Ongeveer 30% van de wijn rijpt op eikenhouten vaten, de rest rijpt op edelstaal om zo de volle fruitige aroma's in de wijn te bewaren.

Volle aandronk, goede harmonie en stevige tannines, welke een goede afspiegeling zijn van de "terroir". Verleidelijke geur van roodfruit zoals frambozen, aardbeien en zwarte bessen, met een hint eikenhout.

Gemarineerd of gegrild rundvlees, stoofpotten, mixed grills, wild en kaassoorten.

Op voorraad
SKU
8206520
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8206520
LandFrankrijk
WijnsoortRood
Oogstjaar2022
StreekNoord-Rhône
ProducentDelas Frères
AppellatieAppelation Saint-Joseph Contrôlée
DruifSyrah
Inhoud75 CL
SmaakRond, fruitig en krachtig
Serveer Temperatuur16 - 18
FlesafsluitingKurk

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden strekken zich van Chavanay in het noorden uit tot Guilherand in het zuiden. Een strook van 50 kilometer op de rechter oever van de Rhône. De appellatie omvat 23 "communes" in het departement Ardèche en 3 "communes" in het departement Loire. De grond is licht en stenig, met gneiss en schist op een granieten ondergrond. Er heerst een landklimaat met hete en droge zomers en regelmatig regen in de rest van het jaar. De wijngaarden zijn voornamelijk zuid en zuid-oost aangeplant. De wijn uit deze streek werden al in de 16e eeuw zeer gewaardeerd door het Franse hof. De jezuïeter monniken uit Tournon gaven in de 17e eeuw de streek de naam Saint-Joseph. Pas na 1969 verkreeg de streek een eigen appellatie. Voor die tijd werd de wijn onder de naam Côtes-du-Rhône op de markt gebracht. De wijngaarden hebben een gezamenlijke oppervlakte van 795 ha, met een maximum opbrengst van 40 hl/ha. De druiven worden op het hoogtepunt van rijping met de hand geoogst. De gisting vindt plaats in open betonnen cuves en is geheel temperatuurgestuurd. De temperatuur tijdens de gisting ligt tussen de 28 en 32° C. Ongeveer 30% van de wijn rijpt op eikenhouten vaten, de rest rijpt op edelstaal om zo de volle fruitige aroma's in de wijn te bewaren.

Volle aandronk, goede harmonie en stevige tannines, welke een goede afspiegeling zijn van de "terroir". Verleidelijke geur van roodfruit zoals frambozen, aardbeien en zwarte bessen, met een hint eikenhout.

Gemarineerd of gegrild rundvlees, stoofpotten, mixed grills, wild en kaassoorten.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8355"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7039"