Bischel Estate Silvaner Trocken 2022
BISCHEL
DuitslandBISCHEL ESTATE SILVANER TROCKEN
Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.
De druiven worden geoogst van 35 jaar oude wijnstokken in Gau-Algesheim die gedijen op een ondergrond van Klei en kalksteen. De druiven worden met de hand geplukt in midden oktober bij 93 Oechsle. Maceratie vindt plaats op de schillen, wordt geklaard en fermenteerd in stalen tanks tot januari. Daarna rijpt de wijn op de 'lies' tot het gebotteld wordt in maart.
De neus biedt heldere fruitaroma's gecombineerd met kruiden. De smaak is zeer complex en vol met rijpe fruit aroma's. Een compacte wijn met een lange, fijne en romige afdronk.
SKU | 8401620 |
---|---|
Land | Duitsland |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Rheinhessen |
Producent | BISCHEL |
Appellatie | Rheinhessen |
Druif | Sylvaner |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Vol, rijp en fruitig |
Serveer Temperatuur | 10 - 12 |
Flesafsluiting | Schroefdop |
Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.
De druiven worden geoogst van 35 jaar oude wijnstokken in Gau-Algesheim die gedijen op een ondergrond van Klei en kalksteen. De druiven worden met de hand geplukt in midden oktober bij 93 Oechsle. Maceratie vindt plaats op de schillen, wordt geklaard en fermenteerd in stalen tanks tot januari. Daarna rijpt de wijn op de 'lies' tot het gebotteld wordt in maart.
De neus biedt heldere fruitaroma's gecombineerd met kruiden. De smaak is zeer complex en vol met rijpe fruit aroma's. Een compacte wijn met een lange, fijne en romige afdronk.