Bottega Stardust Prosecco Dry in Giftbox NV
BOTTEGA
ItalieDe kleur is brilliant met een rijke, volle en aandhoudende mousse in strogele kleur. In de neus zijn typische fruitige prosecco aroma's te vinden als gouden appel, peer, perzik en florale aroma's van acacia, lelie en een hint van rozen. De smaak is harmonieus, elegant en aanhoudend; een prachtige balans tussen de rijke structuur en aangename minerale tonen.
De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscatodruiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse kastelen en landhuizen. Bottega is een familiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa's produceert. De productielocatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Het is een zeer milieuvriendelijk bedrijf. Naast het opwekken van bijna alle eigen energie, doet Bottega ook veel aan recycling en past het biologische landbouw toe.
Sandro Bottega is sterk in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten én het ontwerpen van originele flessen en verpakkingen zoals de Bottega Gold. Op 6 juni 2010 verdiende Bottega een vermelding in het Guinness World Records Book met de grootste fles grappa in Italië. De fles is 1,86 meter hoog en bevat maar liefst 138 liter grappa!
Bottega Stardust is een prosecco gemaakt van Glera druiven die groeien op de glooiende heuvels van Treviso. De opvallende fles vol met kristallen geeft een 'stardust' effect waardoor het perfect geschikt is als aperitief bij een speciale, feestelijke gelegenheid.
De kleur is brilliant met een rijke, volle en aandhoudende mousse in strogele kleur. In de neus zijn typische fruitige prosecco aroma's te vinden als gouden appel, peer, perzik en florale aroma's van acacia, lelie en een hint van rozen. De smaak is harmonieus, elegant en aanhoudend; een prachtige balans tussen de rijke structuur en aangename minerale tonen.
Perfect in combinatie met verfijnde gerechten van gevogelte, schelpdieren (geweldig met kreeft), sushi, sashimi en gebak en desserts in het algemeen.
SKU | 8602160 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | NV |
Streek | Veneto |
Producent | BOTTEGA |
Appellatie | Prosecco DOC |
Druif | Glera |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 8 - 10 |
Flesafsluiting | Kurk |
De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscatodruiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse kastelen en landhuizen. Bottega is een familiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa's produceert. De productielocatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Het is een zeer milieuvriendelijk bedrijf. Naast het opwekken van bijna alle eigen energie, doet Bottega ook veel aan recycling en past het biologische landbouw toe.
Sandro Bottega is sterk in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten én het ontwerpen van originele flessen en verpakkingen zoals de Bottega Gold. Op 6 juni 2010 verdiende Bottega een vermelding in het Guinness World Records Book met de grootste fles grappa in Italië. De fles is 1,86 meter hoog en bevat maar liefst 138 liter grappa!
Bottega Stardust is een prosecco gemaakt van Glera druiven die groeien op de glooiende heuvels van Treviso. De opvallende fles vol met kristallen geeft een 'stardust' effect waardoor het perfect geschikt is als aperitief bij een speciale, feestelijke gelegenheid.
De kleur is brilliant met een rijke, volle en aandhoudende mousse in strogele kleur. In de neus zijn typische fruitige prosecco aroma's te vinden als gouden appel, peer, perzik en florale aroma's van acacia, lelie en een hint van rozen. De smaak is harmonieus, elegant en aanhoudend; een prachtige balans tussen de rijke structuur en aangename minerale tonen.
Perfect in combinatie met verfijnde gerechten van gevogelte, schelpdieren (geweldig met kreeft), sushi, sashimi en gebak en desserts in het algemeen.