Château d'Yquem Sauternes Premier Cru Supérieur 2006
FrankrijkEen prachtige wijn met eindeloos veel smaken variërend van vanille, honing, citroen, krenten, sinaasappelmarmelade en abrikoos. Combineer met foie gras, blauwe kaas of patisserie met fruit.
Château d'Yquem is één van de beroemdste en meest exclusieve wijngoederen ter wereld voor zoete witte wijn. De wijngaarden en het château liggen in de wijnstreek Sauternes dat deel uitmaakt van de wijnstreek Bordeaux. In de classificatie van 1855 is Sauternes als enige dorp buiten de Médoc opgenomen. In de classificatie heeft Château d'Yquem als enige de classificatie Premier Cru Supérieur gekregen, een speciaal voor Yquem ingestelde klasse. De eisen voor de kwaliteit van de druiven is enorm. Als de kwaliteit van de druif tegenvalt wordt verdere productie van de wijn soms een jaar overgeslagen.
Een prachtige wijn met eindeloos veel smaken variërend van vanille, honing, citroen, krenten, sinaasappelmarmelade en abrikoos. Combineer met foie gras, blauwe kaas of patisserie met fruit.
SKU | 8005450 |
---|---|
Land | Frankrijk |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2006 |
Streek | Bordeaux |
Appellatie | Sauternes |
Cru | Premier cru supérieur classé |
Druif | Sauvignon Blanc, Sémillon |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 8 - 10 |
Wine Advocate | 95 |
Aantal per doos | 12 |
Château d'Yquem is één van de beroemdste en meest exclusieve wijngoederen ter wereld voor zoete witte wijn. De wijngaarden en het château liggen in de wijnstreek Sauternes dat deel uitmaakt van de wijnstreek Bordeaux. In de classificatie van 1855 is Sauternes als enige dorp buiten de Médoc opgenomen. In de classificatie heeft Château d'Yquem als enige de classificatie Premier Cru Supérieur gekregen, een speciaal voor Yquem ingestelde klasse. De eisen voor de kwaliteit van de druiven is enorm. Als de kwaliteit van de druif tegenvalt wordt verdere productie van de wijn soms een jaar overgeslagen.
Een prachtige wijn met eindeloos veel smaken variërend van vanille, honing, citroen, krenten, sinaasappelmarmelade en abrikoos. Combineer met foie gras, blauwe kaas of patisserie met fruit.