Batasiolo Gavi "Del Comune Di Gavi Granee" DOC 2022
BATASIOLO
ItalieBleek strogeel van kleur, helder met groenachtige tinten. Frisse en bloemige neus, goede intensiteit en doorzettingsvermogen. In de mond is het droog, aangenaam fris en langdurig. De laatste sensatie
doet denken aan amandelen en is typerend voor de appellatie.
Beni di Batasiolo eigendom van de familie Dogliani is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra, die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waavan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!
Bleek strogeel van kleur, helder met groenachtige tinten. Frisse en bloemige neus, goede intensiteit en doorzettingsvermogen. In de mond is het droog, aangenaam fris en langdurig. De laatste sensatie
doet denken aan amandelen en is typerend voor de appellatie.
Heerlijk bij voorgerechten, pasta, risotto, vis en wit vlees hoofdgerechten. Ook uitstekend als aperitief!
SKU | 8532340 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Piëmonte |
Producent | BATASIOLO |
Appellatie | Gavi |
Druif | Cortese |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Rijp, rond en fris |
Serveer Temperatuur | 8 - 10 |
Flesafsluiting | Kurk |
Beni di Batasiolo eigendom van de familie Dogliani is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra, die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waavan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!
Bleek strogeel van kleur, helder met groenachtige tinten. Frisse en bloemige neus, goede intensiteit en doorzettingsvermogen. In de mond is het droog, aangenaam fris en langdurig. De laatste sensatie
doet denken aan amandelen en is typerend voor de appellatie.
Heerlijk bij voorgerechten, pasta, risotto, vis en wit vlees hoofdgerechten. Ook uitstekend als aperitief!