Tommasi 'Le Fornaci' Rosé 2020
TOMMASI VITICOLTORI
ItalieDe kleur is lichtroze met rosé gouden tinten. Het boeket is rijk, geurig en fijn met aroma’s van roze grapefruit, perzikbloesem, minerale tonen, mandarijn- en sinaasappelschil. De wijn is gerijpt in roestvrijstaal, waardoor het een frisse, fruitige en subtiele smaak biedt met een levendige zuurgraad, tonen van citroenschil en een aanhoudende, harmonieuze afdronk.
Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.
Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles. Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.
Le Fornaci Rosé is een exclusieve wijn die een eerbetoon is aan het terroir van het Gardameer, met zijn druivensoorten, aroma’s en smaken. Het resultaat is een zeer zorgvuldige selectie van Turbiana, de premium druif van het Lugana-gebied, en van Rondinella, een inheemse variëteit van de Valpolicella-zone, evenals van de specifieke verwerking van hun most tijdens de vinificatie.
De Turbiana druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden van het landgoed Le Fornaci, net buiten Sirmione en de Rondinella druiven zijn afkomstig van een wijngaard die eigendom is van de Familie Tommasi in Peschiera del Garda: een ontmoeting tussen twee betoverende oevers van het Gardameer.
De kleur is lichtroze met rosé gouden tinten. Het boeket is rijk, geurig en fijn met aroma’s van roze grapefruit, perzikbloesem, minerale tonen, mandarijn- en sinaasappelschil. De wijn is gerijpt in roestvrijstaal, waardoor het een frisse, fruitige en subtiele smaak biedt met een levendige zuurgraad, tonen van citroenschil en een aanhoudende, harmonieuze afdronk.
Het is perfect geschikt als aperitief of samen met subtiel gearomatiseerde hors d'oeuvres. Ook uitstekend bij hoofdgerechten met vis of Aziatische gerechten, en ideaal voor bij pizza; de veelzijdigheid maakt het een wijn voor elk moment van het jaar en voor elke gelegenheid.
SKU | 8530450 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Rosé |
Oogstjaar | 2020 |
Streek | Veneto |
Producent | TOMMASI VITICOLTORI |
Druif | Rondinella, Turbiana |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 10 - 12 |
Aantal per doos | 6 |
Flesafsluiting | Kurk |
Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.
Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles. Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.
Le Fornaci Rosé is een exclusieve wijn die een eerbetoon is aan het terroir van het Gardameer, met zijn druivensoorten, aroma’s en smaken. Het resultaat is een zeer zorgvuldige selectie van Turbiana, de premium druif van het Lugana-gebied, en van Rondinella, een inheemse variëteit van de Valpolicella-zone, evenals van de specifieke verwerking van hun most tijdens de vinificatie.
De Turbiana druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden van het landgoed Le Fornaci, net buiten Sirmione en de Rondinella druiven zijn afkomstig van een wijngaard die eigendom is van de Familie Tommasi in Peschiera del Garda: een ontmoeting tussen twee betoverende oevers van het Gardameer.
De kleur is lichtroze met rosé gouden tinten. Het boeket is rijk, geurig en fijn met aroma’s van roze grapefruit, perzikbloesem, minerale tonen, mandarijn- en sinaasappelschil. De wijn is gerijpt in roestvrijstaal, waardoor het een frisse, fruitige en subtiele smaak biedt met een levendige zuurgraad, tonen van citroenschil en een aanhoudende, harmonieuze afdronk.
Het is perfect geschikt als aperitief of samen met subtiel gearomatiseerde hors d'oeuvres. Ook uitstekend bij hoofdgerechten met vis of Aziatische gerechten, en ideaal voor bij pizza; de veelzijdigheid maakt het een wijn voor elk moment van het jaar en voor elke gelegenheid.