Alta Vista Premium Bonarda 2020
Alta Vista
ArgentiniëDe Franse familie d’Aulan verbouwt met groot succes wijnen in verschillende gebieden over de hele wereld. Zo hebben zij ook in Argentinië de beste wijngaarden weten op te sporen. In de Mendoza streek, grenzend aan het Andes gebergte, groeien dan ook inheemse druivenrassen zoals Malbec en Torrontes. Alta Vista heeft in Mendoza 211 hectare aan wijnstokken verdeeld over 5 wijngaarden, allemaal aangeplant op 1000 meter boven zeeniveau.
De winery ligt in het hart van Chacras de Coria, 15km ten zuiden van de stad Mendoza. Het is een historisch gebouw uit 1899, volledig gerenoveerd in 2003. Daarbij hebben ze geïnvesteerd in de allernieuwste technologie voor het maken van wijn, waardoor hoogwaardige kwaliteit mogelijk is in elk wijnsegment. Het wijnhuis onderscheidt zich van de rest door zijn kleine kubusvormige cementtanks, die de productie van hoogwaardige wijnen mogelijk maken. In de ondergrondse kelders zijn de Franse eiken wijnvaten te vinden.
Alta Vista was de eerste producent van single vineyard Malbec wijnen in Argentinië. De wijnmaker speelt vakkundig in op de klimaatomstandigheden en diverse terroirs. Hierdoor slaagt Alta Vista er in om wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus met terroir expressie te produceren. Volgens eigen zeggen doen zij dit met een harmonieuze combinatie van de Franse kennis en de Argentijnse passie.
100% van de druiven worden zorgvuldig op een dubbele selectietabels gesorteerd, voordat ze in cementtanks van 110hl en 280hl terechtkomen. Er vindt vooraf geen maceratie plaats om het aroma van Bonarda te behouden. Het sap wordt intensief overgepompt om zachte tannines te extraheren. Daarna een malolactisch vergisting en een korte maceratie van 8 dagen om de fruitaroma's te bewaren en de bittere smaken te vermijden. Na het vinficatieproces rijpt 25% van de wijn in licht getoaste Franse eikenhouten vaten gedurende 10 maanden. Daarna rijpt de wijn 4 maanden op fles voordat het wordt vrijgegeven.
Explosieve rode kleuren met violette tinten. In de neus een intens aroma met tonen van fruit als bramen en frambozen. In de mond heeft de wijn een geweldige persoonlijkheid en is goed uitgebalanceerd in tannines. De rijping op eikenhout is perfect in evenwicht met zijn harmonieuze frisheid en levendigheid.
SKU | 8522640 |
---|---|
Land | Argentinië |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2020 |
Streek | Mendoza |
Producent | Alta Vista |
Appellatie | Valle de Uco |
Druif | Bonarda |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 14 - 16 |
Flesafsluiting | Kurk |
De Franse familie d’Aulan verbouwt met groot succes wijnen in verschillende gebieden over de hele wereld. Zo hebben zij ook in Argentinië de beste wijngaarden weten op te sporen. In de Mendoza streek, grenzend aan het Andes gebergte, groeien dan ook inheemse druivenrassen zoals Malbec en Torrontes. Alta Vista heeft in Mendoza 211 hectare aan wijnstokken verdeeld over 5 wijngaarden, allemaal aangeplant op 1000 meter boven zeeniveau.
De winery ligt in het hart van Chacras de Coria, 15km ten zuiden van de stad Mendoza. Het is een historisch gebouw uit 1899, volledig gerenoveerd in 2003. Daarbij hebben ze geïnvesteerd in de allernieuwste technologie voor het maken van wijn, waardoor hoogwaardige kwaliteit mogelijk is in elk wijnsegment. Het wijnhuis onderscheidt zich van de rest door zijn kleine kubusvormige cementtanks, die de productie van hoogwaardige wijnen mogelijk maken. In de ondergrondse kelders zijn de Franse eiken wijnvaten te vinden.
Alta Vista was de eerste producent van single vineyard Malbec wijnen in Argentinië. De wijnmaker speelt vakkundig in op de klimaatomstandigheden en diverse terroirs. Hierdoor slaagt Alta Vista er in om wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus met terroir expressie te produceren. Volgens eigen zeggen doen zij dit met een harmonieuze combinatie van de Franse kennis en de Argentijnse passie.
100% van de druiven worden zorgvuldig op een dubbele selectietabels gesorteerd, voordat ze in cementtanks van 110hl en 280hl terechtkomen. Er vindt vooraf geen maceratie plaats om het aroma van Bonarda te behouden. Het sap wordt intensief overgepompt om zachte tannines te extraheren. Daarna een malolactisch vergisting en een korte maceratie van 8 dagen om de fruitaroma's te bewaren en de bittere smaken te vermijden. Na het vinficatieproces rijpt 25% van de wijn in licht getoaste Franse eikenhouten vaten gedurende 10 maanden. Daarna rijpt de wijn 4 maanden op fles voordat het wordt vrijgegeven.
Explosieve rode kleuren met violette tinten. In de neus een intens aroma met tonen van fruit als bramen en frambozen. In de mond heeft de wijn een geweldige persoonlijkheid en is goed uitgebalanceerd in tannines. De rijping op eikenhout is perfect in evenwicht met zijn harmonieuze frisheid en levendigheid.