Bischel Appenheim Spätburgunder trocken VDP.AUS ERSTEN LAGEN 2018

BISCHEL

Duitsland

Stimulerende geur in de neus van volledig rijpe wilde bessen, kersen en cassis plus rokerig hout. In de mond een delicate, fluweelzachte fruitigheid en een fijne, kruidige tanninestructuur. Zeer langdurige afdronk.

In het Noorden van Rheinhessen tussen Mainz en Bingen in de plaats Appenheim ligt Weingut Bischel. Het wijnbedrijf wordt beschouwd als één van de absolute rijzende sterren in Rheinhessen. De nadruk van de productie ligt op traditionele druivenrassen als Riesling, Silvaner en Burgunder. Sauvignon blanc en Chardonnay spelen sinds enkele jaren ook een belangrijke rol – Bischel is ervan overtuigd dat deze rassen op de schelpkalkbodem optimaal tot hun recht kunnen komen. Alle beslissingen zijn gebaseerd op hun streven om individuele wijnen te produceren die hun regio en onze kwaliteitseisen eer aandoen. Met een milieubewuste instelling, veel inzet van handenarbeid in de wijngaard en toepassing van traditionele oenologische procedés zetten ze dit streven om in unieke wijnen.

Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.

De druiven komen uit de Pinot Noir-wijngaarden van Bischel in Appenheim. Kalkrijke bodems van de Eselspfad-site kenmerken de druiven met hun mineralen. De wijngaarden liggen op 100 meter boven zeeniveau in het onderste deel van de zuidhelling. Dit zorgt, samen met de makkelijk te verwarmen bodem, voor een hoge mate van rijpheid van de bourgognedruiven met kleine bessen.

Selectieve handmatige oogst van de druiven. Na het ontstelen fermenteren de druiven met natuurlijke gisten in open vaten. Het malen van de most gebeurt uitsluitend met de hand. Na de gisting rijpt de wijn 18 maanden in Franse eikenhouten vaten en wordt daarna ongefilterd gebotteld.

Stimulerende geur in de neus van volledig rijpe wilde bessen, kersen en cassis plus rokerig hout. In de mond een delicate, fluweelzachte fruitigheid en een fijne, kruidige tanninestructuur. Zeer langdurige afdronk.

Op voorraad
SKU
8401860
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8401860
LandDuitsland
WijnsoortRood
Oogstjaar2018
StreekRheinhessen
ProducentBISCHEL
AppellatieBingen
DruifSpätburgunder
Inhoud75 CL
Aantal per doos6
FlesafsluitingKurk

In het Noorden van Rheinhessen tussen Mainz en Bingen in de plaats Appenheim ligt Weingut Bischel. Het wijnbedrijf wordt beschouwd als één van de absolute rijzende sterren in Rheinhessen. De nadruk van de productie ligt op traditionele druivenrassen als Riesling, Silvaner en Burgunder. Sauvignon blanc en Chardonnay spelen sinds enkele jaren ook een belangrijke rol – Bischel is ervan overtuigd dat deze rassen op de schelpkalkbodem optimaal tot hun recht kunnen komen. Alle beslissingen zijn gebaseerd op hun streven om individuele wijnen te produceren die hun regio en onze kwaliteitseisen eer aandoen. Met een milieubewuste instelling, veel inzet van handenarbeid in de wijngaard en toepassing van traditionele oenologische procedés zetten ze dit streven om in unieke wijnen.

Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.

De druiven komen uit de Pinot Noir-wijngaarden van Bischel in Appenheim. Kalkrijke bodems van de Eselspfad-site kenmerken de druiven met hun mineralen. De wijngaarden liggen op 100 meter boven zeeniveau in het onderste deel van de zuidhelling. Dit zorgt, samen met de makkelijk te verwarmen bodem, voor een hoge mate van rijpheid van de bourgognedruiven met kleine bessen.

Selectieve handmatige oogst van de druiven. Na het ontstelen fermenteren de druiven met natuurlijke gisten in open vaten. Het malen van de most gebeurt uitsluitend met de hand. Na de gisting rijpt de wijn 18 maanden in Franse eikenhouten vaten en wordt daarna ongefilterd gebotteld.

Stimulerende geur in de neus van volledig rijpe wilde bessen, kersen en cassis plus rokerig hout. In de mond een delicate, fluweelzachte fruitigheid en een fijne, kruidige tanninestructuur. Zeer langdurige afdronk.

Over Bischel

“In Appenheim, in het noordelijke Rheinhessen tussen Mainz en Bingen, ligt de wijngaard Bischel. Daar maken we alleen de wijnen die tot onze persoonlijke favorieten behoren en die kenmerkend zijn voor de regio. De nadruk ligt op de traditionele druivenrassen Riesling, Silvaner en Burgunder. Sauvignon blanc en Chardonnay spelen sinds enkele jaren ook een belangrijke rol – wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze rassen op onze schelpkalkbodem optimaal tot hun recht kunnen komen. Al onze beslissingen zijn gebaseerd op ons streven om individuele wijnen te produceren die hun regio en onze kwaliteitseisen eer aandoen. Met een milieubewuste instelling, veel inzet van handenarbeid in de wijngaard en toepassing van traditionele oenologische procedés zetten we dit streven om in unieke wijnen.”

 

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

VDP

Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren. U kunt elegante kwaliteitswijnen verwachten voor een eerlijke prijs!

 

Beeld
Beeld
Beeld

Duitsland

Duitsland is een klassiek wijnland, heeft een rijke historie, eigen vinificatietradities en geheel eigen type, uiteenlopende wijnen. Veel mensen denken dan nog steeds aan eenvoudige zoete witte wijnen, maar dat beeld klopt al lang niet meer. De variatie aan druivenrassen is indrukwekkend, maar de belangrijkste rassen zijn Riesling en Spätburgunder.

Duitsland heeft een koel klimaat door de noordelijke ligging en de wijnen hebben hierdoor over het algemeen een relatief laag alcoholpercentage, een hoge zuurgraad en intense aroma’s. Het belang van de ligging van de wijngaard voor de rijpheid van het fruit is hoog. Het heeft beschutting tegen de koude nachtvorst en optimale instraling van zonneschijn nodig en hier bieden smalle, diepe rivierdalen vaak de juiste omstandigheden. De warmte en het licht wordt hier dan ook gereflecteerd door het water. De mist van de rivierdalen draagt in het najaar bij tot de vorming van Botrytis, waar delicate, zoete wijnen kwaliteitswijnen van worden gemaakt.

Rheinhessen en Pfalz zijn de grootste gebieden van de 13 wijnbouwgebieden in totaal en rivieren als de Rijn en Moezel zijn belangrijke rivieren waarlangs deze regio’s liggen.

Maak een block aan met identifier: "streek-6605"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-8123"