Calecara Rosso Appassimento NV
Progetti Agricoli
ItalieDeze wijn heeft een heerlijk bouquet van rijpe kersen, bramen, zwarte bessen en frambozen. De wijn heeft een mooie body barstensvol met aroma's van rijp rood en zwart fruit, uitstekend in balans met fijne tannines en levendige zuren.
Calecara is een wijnhuis wat zichzelf heeft toegelegd op het maken van warme, volle wijnen uit Puglia. Dat houdt in dat ze volle, zachte en bijna zwoele wijnen produceren, met een van origine hoog alcoholpercentage. Deze door het lokale klimaat gedreven stijl is terug te zien in de naam; deze stamt af van 'vuur' en 'fornuis', als hommage aan de tradities en de warmte van het zuiden van Italië.
Calecara is opgericht in samenwerking met een kleine lokale wijngaard in het gebied San Donaci in de provincie Brindisi. Deze wijngaard heeft zich sinds haar oprichting gericht op het produceren van volle rode wijnen, welke door Primitivo worden gedomineerd, maar ook een witte wijn gemaakt van de Fiano-druif.
Appassimento betekent 'laat geoogst'. Het is een techniek die we vooral kennen van Ripasso en Amarone, waarbij de druiven zo lang mogelijk aan de stokken blijven hangen om een hoog suikergehalte te bereiken. Na de oogst worden de druiven gedroogd op matten of in speciale kratjes tot ca. februari, waardoor de druiven hun vocht verliezen, maar een hoog concentratie aan aroma's en suiker behouden. Hierdoor krijg je zeer smaakvolle wijnen.
Deze wijn heeft een heerlijk bouquet van rijpe kersen, bramen, zwarte bessen en frambozen. De wijn heeft een mooie body barstensvol met aroma's van rijp rood en zwart fruit, uitstekend in balans met fijne tannines en levendige zuren.
Heerlijk bij diverse pasta's of harde kazen.
SKU | 8548420 |
---|---|
Land | Italie |
Oogstjaar | NV |
Streek | Puglia |
Producent | Progetti Agricoli |
Druif | Negroamaro, Sangiovese |
Inhoud | 75 CL |
2.0 by Fourcroy | Ja |
Smaak | Zacht, rijp en rond |
Serveer Temperatuur | 18 - 20 |
Aantal per doos | 6 |
Flesafsluiting | Kurk |
Calecara is een wijnhuis wat zichzelf heeft toegelegd op het maken van warme, volle wijnen uit Puglia. Dat houdt in dat ze volle, zachte en bijna zwoele wijnen produceren, met een van origine hoog alcoholpercentage. Deze door het lokale klimaat gedreven stijl is terug te zien in de naam; deze stamt af van 'vuur' en 'fornuis', als hommage aan de tradities en de warmte van het zuiden van Italië.
Calecara is opgericht in samenwerking met een kleine lokale wijngaard in het gebied San Donaci in de provincie Brindisi. Deze wijngaard heeft zich sinds haar oprichting gericht op het produceren van volle rode wijnen, welke door Primitivo worden gedomineerd, maar ook een witte wijn gemaakt van de Fiano-druif.
Appassimento betekent 'laat geoogst'. Het is een techniek die we vooral kennen van Ripasso en Amarone, waarbij de druiven zo lang mogelijk aan de stokken blijven hangen om een hoog suikergehalte te bereiken. Na de oogst worden de druiven gedroogd op matten of in speciale kratjes tot ca. februari, waardoor de druiven hun vocht verliezen, maar een hoog concentratie aan aroma's en suiker behouden. Hierdoor krijg je zeer smaakvolle wijnen.
Deze wijn heeft een heerlijk bouquet van rijpe kersen, bramen, zwarte bessen en frambozen. De wijn heeft een mooie body barstensvol met aroma's van rijp rood en zwart fruit, uitstekend in balans met fijne tannines en levendige zuren.
Heerlijk bij diverse pasta's of harde kazen.