Château du Tertre 2019
Château Du Tertre
FrankrijkEen frisse, dichte, genereuze, aromatische wijn zonder sporen van overmaat. Een wijn met complexiteit die tientallen jaren kan rijpen en tegelijkertijd een genot om te drinken in zijn jeugd.
Bij Château du Tertre bestaat het terroir uit een mengsel van kleiachtige grond en grind op de bovenste delen van de heuvel, en zandig grind op de lagere grond. Dit zorgt voor een matige maar constante watertoevoer die overtollig water beperkt. De strategie voor vintage 2019 was om er alles aan te doen de elegantie en delicatesse te waarborgen die kenmerkend zijn voor deze wijn. De oogsten vonden plaats over een relatief korte periode, van 23 september tot 11 oktober, wat overeenkomt met 19 dagen plukken. Maceraties werden zo voorzichtig mogelijk uitgevoerd, met matige temperaturen en een vrij korte periode van contact tussen de huiden en het sap. Dit is een terroir waarvan de verfijning het Château dwingt om zeer conservatief te zijn met betrekking tot de maceratie en extractie, waarbij de benadering met minimale interventie centraal staat.
SKU | 8010910 |
---|---|
Land | Frankrijk |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2019 |
Producent | Château Du Tertre |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Aromatisch, droog en fris |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Alcoholpercentage | 13 |
Flesafsluiting | Kurk |
Bij Château du Tertre bestaat het terroir uit een mengsel van kleiachtige grond en grind op de bovenste delen van de heuvel, en zandig grind op de lagere grond. Dit zorgt voor een matige maar constante watertoevoer die overtollig water beperkt. De strategie voor vintage 2019 was om er alles aan te doen de elegantie en delicatesse te waarborgen die kenmerkend zijn voor deze wijn. De oogsten vonden plaats over een relatief korte periode, van 23 september tot 11 oktober, wat overeenkomt met 19 dagen plukken. Maceraties werden zo voorzichtig mogelijk uitgevoerd, met matige temperaturen en een vrij korte periode van contact tussen de huiden en het sap. Dit is een terroir waarvan de verfijning het Château dwingt om zeer conservatief te zijn met betrekking tot de maceratie en extractie, waarbij de benadering met minimale interventie centraal staat.