Bernardus Pinot Noir Gary's Vineyard 2018

Bernardus

VS

Licht granaatrood van kleur. Aangename complexe aroma’s van rijp rood fruit, kruiden, mineralen en bloemen. Zeer typisch voor deze wijngaard. Uitbundig en zacht van smaak met kersen, rijp rood fruit, toast, vanille, en zoete specerijen. In de lange afdronk ontdek je steeds weer nieuwe smaken.

De Single Vineyard, Garys' is aangeplant door twee van Santa Lucia Highlands’ iconische wijnbouwers, Gary Pisoni en Gary Franscioni. Samen hebben zij gezorgd voor wereldwijde aandacht voor de Santa Lucia Highlands. Inmiddels staat deze regio bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit Pinot Noir en Chardonnay wijnen. Wijnen die behoren tot de top van de wereld. Bernardus is trots dat ze als één van de weinigen druiven krijgen van deze geliefde Single Vineyard.

De wijngaard is aangelegd op glooiend helling, profiterend van een koele zeebries. De bodem draineert zeer goed, wat zorgt voor diepe wortels en geconcentreerd fruit. Wat deze wijn nog bijzonderder maakt is dat er een speciale kloon is aangeplant van de Pinot Noir druif, afkomstig uit Bourgondië. Dit alles samen zorgt voor een wijn met een geheel eigen stijl, met een verbazingwekkende diepte, expressief rood fruit en tonen van mineralen.

De druiven worden met de hand geplukt waarbij alleen het beste fruit wordt geselecteerd. De wijn ondergaat 10 maanden rijping in eiken houten vaten, voordat de wijn gebotteld wordt.

Licht granaatrood van kleur. Aangename complexe aroma’s van rijp rood fruit, kruiden, mineralen en bloemen. Zeer typisch voor deze wijngaard. Uitbundig en zacht van smaak met kersen, rijp rood fruit, toast, vanille, en zoete specerijen. In de lange afdronk ontdek je steeds weer nieuwe smaken.

Op voorraad
SKU
8548790
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8548790
LandVS
WijnsoortRood
Oogstjaar2018
StreekCalifornië
ProducentBernardus
AppellatieSanta Lucia Highlands
DruifPinot Noir
Inhoud75 CL
Aantal per doos6
FlesafsluitingKurk

De Single Vineyard, Garys' is aangeplant door twee van Santa Lucia Highlands’ iconische wijnbouwers, Gary Pisoni en Gary Franscioni. Samen hebben zij gezorgd voor wereldwijde aandacht voor de Santa Lucia Highlands. Inmiddels staat deze regio bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit Pinot Noir en Chardonnay wijnen. Wijnen die behoren tot de top van de wereld. Bernardus is trots dat ze als één van de weinigen druiven krijgen van deze geliefde Single Vineyard.

De wijngaard is aangelegd op glooiend helling, profiterend van een koele zeebries. De bodem draineert zeer goed, wat zorgt voor diepe wortels en geconcentreerd fruit. Wat deze wijn nog bijzonderder maakt is dat er een speciale kloon is aangeplant van de Pinot Noir druif, afkomstig uit Bourgondië. Dit alles samen zorgt voor een wijn met een geheel eigen stijl, met een verbazingwekkende diepte, expressief rood fruit en tonen van mineralen.

De druiven worden met de hand geplukt waarbij alleen het beste fruit wordt geselecteerd. De wijn ondergaat 10 maanden rijping in eiken houten vaten, voordat de wijn gebotteld wordt.

Licht granaatrood van kleur. Aangename complexe aroma’s van rijp rood fruit, kruiden, mineralen en bloemen. Zeer typisch voor deze wijngaard. Uitbundig en zacht van smaak met kersen, rijp rood fruit, toast, vanille, en zoete specerijen. In de lange afdronk ontdek je steeds weer nieuwe smaken.

Beeld

Over Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

Beeld
Beeld
Beeld

Het wijnmaken

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Verenigde Staten

In 1952 werden de eerste Amerikaanse wijnen geproduceerd en deze wijnen zijn waarschijnlijk door immigranten geproduceerd. De vele Europeanen die zich in de 16e en 17e eeuw overal vestigden, plantten in vrijwel alle staten wijnstokken aan. Hier werden zij in de 19e eeuw geconfronteerd met de grootste vijand van de Europese wijnstokken: Phylloxera. Geen wijnstok bleef onberoerd en ruim twintig jaar later werd pas een oplossing gevonden. Amerikaanse wijnstokken bleken resistent tegen de druifluis en overal begonnen wijnboeren met het enten van hun Europese druivenrassen op Amerikaanse wortelstokken.

De drooglegging, de crisis van de jaren ’30 en de Wereldoorlogen zorgden er uiteindelijk voor dat er maar een handjevol wijnboeren overbleef in Amerika. Vandaag de dag komt ruim 90% van de totale wijnproductie uit Californië. Dit gebied heeft een ideaal klimaat aan de kust en geniet van veel zon. Het groeiseizoen is lang, waardoor de druiven langzaam rijpen en een fruitige smaak ontwikkelen. Zo’n 60% is beplant met blauwe druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah en Zinfandel. 40% met witte druiven als Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Chardonnay is het meest aangeplant en veel Californische Chardonnay’s zijn houtgerijpt. Ze hebben kenmerkende rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik met boterige, eikenhouten tonen.

Maak een block aan met identifier: "streek-6633"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7057"