Johannes egberts piesporter michelsberg 2022
Johannes Egberts
DuitslandEen fruitige, harmonieuze, lichtzoete wijn met aroma's van perziken en meloenen. Delicate balans tussen zoetheid en zuurgraad zoals je van een ‘Piesporter’ mag verwachten.
Johannes Egberts, de grootvader van de huidige managing partner John Hübinger richtte zijn bedrijf in 1919 op. Hij genoot van zijn dagelijkse glas wijn en ter ere van hem draagt deze wijn zijn naam.
De druiven groeien in de ‘Großlage Michelsberg’ bij het stadje Piesport. De ondergrond bestaat uit diepliggende leisteen lagen en een toplaag van rivierklei en leem. De meanderende Moezel zorgt voor een uitstekend klimaat. De druiven worden deels met de hand en deels machinaal geoogst. Bij binnenkomst in de kelders worden de druiven ontsteeld en geperst. De most gist onder gecontroleerde temperatuur. Men maakt gebruik van gekweekte gistsoorten. Na de gisting wordt de wijn geklaard en gefilterd. Na assemblage rust de wijn enkele weken op edelstaal om zo te ‘harmoniseren’.
Een fruitige, harmonieuze, lichtzoete wijn met aroma's van perziken en meloenen. Delicate balans tussen zoetheid en zuurgraad zoals je van een ‘Piesporter’ mag verwachten.
Perfect aperitief, maar ook goed te combineren met eiergerechten, gevogelte, vis en fruit. Serveertemperatuur tussen 10 en 12°C.
SKU | 8475823 |
---|---|
Land | Duitsland |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Mosel |
Producent | Johannes Egberts |
Druif | Müller-Thurgau, Riesling |
Inhoud | 75 CL |
Aantal per doos | 6 |
Flesafsluiting | Schroefdop |
Johannes Egberts, de grootvader van de huidige managing partner John Hübinger richtte zijn bedrijf in 1919 op. Hij genoot van zijn dagelijkse glas wijn en ter ere van hem draagt deze wijn zijn naam.
De druiven groeien in de ‘Großlage Michelsberg’ bij het stadje Piesport. De ondergrond bestaat uit diepliggende leisteen lagen en een toplaag van rivierklei en leem. De meanderende Moezel zorgt voor een uitstekend klimaat. De druiven worden deels met de hand en deels machinaal geoogst. Bij binnenkomst in de kelders worden de druiven ontsteeld en geperst. De most gist onder gecontroleerde temperatuur. Men maakt gebruik van gekweekte gistsoorten. Na de gisting wordt de wijn geklaard en gefilterd. Na assemblage rust de wijn enkele weken op edelstaal om zo te ‘harmoniseren’.
Een fruitige, harmonieuze, lichtzoete wijn met aroma's van perziken en meloenen. Delicate balans tussen zoetheid en zuurgraad zoals je van een ‘Piesporter’ mag verwachten.
Perfect aperitief, maar ook goed te combineren met eiergerechten, gevogelte, vis en fruit. Serveertemperatuur tussen 10 en 12°C.