Ramos Pinto Vintage 2003 Port

Ramos Pinto

Portugal

Een intense en zeer dekkende violette kleur. Het heeft een complex aroma dat rood fruit combineert met kruiden en tonen van donkere chocolade en peper. In de mond is de wijn goed gestructureerd, zeer vol en combineert met een smaak van rijp maar zeer intens fruit en energieke tannines die de wijn een ​​groot verouderingspotentieel geven. Een extreem aanhoudende en intense afdronk.

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en selectie van de beste druiven en de meest geschikte terroirs.

Ramos Pinto is eigenaar van vier wijngaarden in de Douro-wijnregio die in totaal zo’n 360 hectare beslaan: Quintas do Bom Retiro en da Urtiga, traditionele wijngaarden in het hart van de Douro-vallei, voor verfijning en raffinement; Quinta dos Bons Ares, een van de modernste wijngaarden in de Douro Superior, voor een frisse en levendige noot; en tot slot Quinta de Ervamoira, gelegen in de Côa-vallei, voor structuur, stevigheid en intens fruit. De druiven voor de Ramos Pinto-wijnen zijn afkomstig uit al deze wijngaarden.

Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.

In 1990 werd Ramos Pinto onderdeel van de Louis Roederer Groep, die een soortgelijke geschiedenis kent. De karakteristieke kenmerken en kwaliteit waar Ramos Pinto zijn faam aan dankt hebben sindsdien internationaal naam gemaakt.

Het was een goed jaar met enigszins onregelmatige temperaturen, maar een jaar dat uiteindelijk rijke, geconcentreerde wijnen opleverde. De druiven werden te voet vertrapt in troggen. De fermentatie duurde vervolgens vier tot vijf dagen, wat resulteerde in een uitstekende extractie.

Een intense en zeer dekkende violette kleur. Het heeft een complex aroma dat rood fruit combineert met kruiden en tonen van donkere chocolade en peper. In de mond is de wijn goed gestructureerd, zeer vol en combineert met een smaak van rijp maar zeer intens fruit en energieke tannines die de wijn een ​​groot verouderingspotentieel geven. Een extreem aanhoudende en intense afdronk.

Op voorraad
SKU
9001420
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU9001420
LandPortugal
ProducentRamos Pinto
DruifTinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Vintage2003
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur14 - 16
WineSpectator94
Wine Advocate94
Aantal per doos6
Houten kistJa, per 6 flessen
FlesafsluitingKurk

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en selectie van de beste druiven en de meest geschikte terroirs.

Ramos Pinto is eigenaar van vier wijngaarden in de Douro-wijnregio die in totaal zo’n 360 hectare beslaan: Quintas do Bom Retiro en da Urtiga, traditionele wijngaarden in het hart van de Douro-vallei, voor verfijning en raffinement; Quinta dos Bons Ares, een van de modernste wijngaarden in de Douro Superior, voor een frisse en levendige noot; en tot slot Quinta de Ervamoira, gelegen in de Côa-vallei, voor structuur, stevigheid en intens fruit. De druiven voor de Ramos Pinto-wijnen zijn afkomstig uit al deze wijngaarden.

Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.

In 1990 werd Ramos Pinto onderdeel van de Louis Roederer Groep, die een soortgelijke geschiedenis kent. De karakteristieke kenmerken en kwaliteit waar Ramos Pinto zijn faam aan dankt hebben sindsdien internationaal naam gemaakt.

Het was een goed jaar met enigszins onregelmatige temperaturen, maar een jaar dat uiteindelijk rijke, geconcentreerde wijnen opleverde. De druiven werden te voet vertrapt in troggen. De fermentatie duurde vervolgens vier tot vijf dagen, wat resulteerde in een uitstekende extractie.

Een intense en zeer dekkende violette kleur. Het heeft een complex aroma dat rood fruit combineert met kruiden en tonen van donkere chocolade en peper. In de mond is de wijn goed gestructureerd, zeer vol en combineert met een smaak van rijp maar zeer intens fruit en energieke tannines die de wijn een ​​groot verouderingspotentieel geven. Een extreem aanhoudende en intense afdronk.

Karakteristieke Port en Douro wijn

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en selectie van de beste druiven en de meest geschikte terroirs.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

De wijngaarden

Ramos Pinto is eigenaar van vier wijngaarden in de Douro-wijnregio die in totaal zo’n 360 hectare beslaan: Quintas do Bom Retiro en da Urtiga, traditionele wijngaarden in het hart van de Douro-vallei, voor verfijning en raffinement; Quinta dos Bons Ares, een van de modernste wijngaarden in de Douro Superior, voor een frisse en levendige noot; en tot slot Quinta de Ervamoira, gelegen in de Côa-vallei, voor structuur, stevigheid en intens fruit. De druiven voor de Ramos Pinto-wijnen zijn afkomstig uit al deze wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Wijnbereiding

Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.

Louis Roederer Groep

In 1990 werd Ramos Pinto onderdeel van de Louis Roederer Groep, die een soortgelijke geschiedenis kent. De karakteristieke kenmerken en kwaliteit waar Ramos Pinto zijn faam aan dankt hebben sindsdien internationaal naam gemaakt.

Portugal

Portugal heeft een zeer lange traditie als het gaat om wijnproductie. 2000 jaar geleden werd hier al wijn gemaakt door onder andere de Romeinen. Tegenwoordig nemen Portugese wijnen een unieke plaats in binnen het mondiale wijnaanbod. Het heeft een eigen karakter door unieke inheemse druivensoorten en oude gebruiken gecombineerd met moderne productiemethodes.

Er is een gematigd zeeklimaat in het noorden met warme zomers en natte winters en een mediterraan klimaat in het zuiden. Portugal staat vooral bekend om de productie van Port, wat oorspronkelijk is ontstaan in een poging om wijnen te conserveren op de lange zeereizen. Het land staat ook bekend om Vinho Verde en andere uitstekende droge Portugese wijnen.

In het hele land wordt wijn verbouwd, maar het grootste gebied is de Douro vallei in het noordoosten van Portugal. Hier wordt veel port verbouwd, maar ook één van de bekendste druiven uit Portugal, Touriga Nacional.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"