Château Dereszla Tokaji Dry 2022
Château Dereszla
HongarijeTokaji Dry is een blend van Furmint, Hárslevelü en Kabar. In de neus tonen van rijpe peren, citrusvruchten en, typisch voor de regio, honing. In de mond heeft de wijn een ronde body, heerlijk complex, aromatisch en pittig met een mooie, frisse mineraliteit.
In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.
De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaaktvan druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.
Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.
Een klein deel van de Furmint werd gerijpt op eikenhout, wat resulteert in een ronde body. De rest van de wijn bleef in tanks om de knapperige frisse tonen te behouden.
Tokaji Dry is een blend van Furmint, Hárslevelü en Kabar. In de neus tonen van rijpe peren, citrusvruchten en, typisch voor de regio, honing. In de mond heeft de wijn een ronde body, heerlijk complex, aromatisch en pittig met een mooie, frisse mineraliteit.
Het is een zeer goede keuze als aperitief van hoge kwaliteit, maar past ook uitstekend bij zeevruchten of sushi en bij wit vlees. Geniet bij het ontdekken van deze smaakervaring van Château Dereszla.
SKU | 8537270 |
---|---|
Land | Hongarije |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Tokaj-Hegyalja |
Producent | Château Dereszla |
Appellatie | Tokaji |
Druif | Furmint, Harslevelù, Muscat |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 8 - 10 |
Flesafsluiting | Kurk |
In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.
De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaaktvan druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.
Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.
Een klein deel van de Furmint werd gerijpt op eikenhout, wat resulteert in een ronde body. De rest van de wijn bleef in tanks om de knapperige frisse tonen te behouden.
Tokaji Dry is een blend van Furmint, Hárslevelü en Kabar. In de neus tonen van rijpe peren, citrusvruchten en, typisch voor de regio, honing. In de mond heeft de wijn een ronde body, heerlijk complex, aromatisch en pittig met een mooie, frisse mineraliteit.
Het is een zeer goede keuze als aperitief van hoge kwaliteit, maar past ook uitstekend bij zeevruchten of sushi en bij wit vlees. Geniet bij het ontdekken van deze smaakervaring van Château Dereszla.