Albert Bichot Domaine du Pavillon Beaune 1er Cru "Clos des Mouches" Organic 2020
Albert Bichot
FrankrijkDe tonen van witte bloemen, honing en bijenwas zijn veelzeggende tekenen van een wijn van hoog kaliber. Het gehemelte is pittig en gebeiteld met een onvergelijkbare lengte.
Albert Bichot werd in 1831 opgericht door de familie Bichot en is gevestigd in Beaune. Het is eigenaar van 107 hectare verdeeld over 6 landgoederen, van Chablis Grand Cru en Premier Cru tot Côte de Beaune en Côtes de Nuits. Door wijnbouw in eigen beheer, vinificatie, eigen kelders en rijpingsmethoden kenmerkt Albert Bichot een eigen stijl. Verfijnd en verleidelijk en de ambitie om de beste wijnen ter wereld te produceren.
Domaine du Pavillon ligt ten zuiden van Pommard, in de Côte de Beaune. De wijngaarden, de wijnmakerij, de kelder en het 18e-eeuwse landhuis zijn omgeven door een muur. 4 van de 15 hectare wijnstokken van het landgoed omvatten de monopole Pommard "Clos des Ursulines".
Net als bij Domaine Adélie, beoefenen ze biologische wijnbouw met voortdurende zorg en respect voor de complexe evenwichten in de natuur en dragen de wijnen het label “biologische wijn” sinds oogstjaar 2018.
De wijnmakerij werd in 2016 gemoderniseerd, zodat ze meer van de single wijngaarden van de Côte de Beaune konden vinificeren, in vaten van verschillende groottes die perfect zijn aangepast aan de single-vineyard-benadering die typisch is in de Bourgogne.
Het was niet de aanwezigheid van vliegen ("mouches") maar van bijen en bijenkorven in dit gebied ten zuiden van Beaune, met uitzicht op Pommard, dat de wijngaard zijn naam gaf. "Clos des Mouches" is een van de pareltjes van de Bourgogne en staat zeker in dezelfde klasse als een Grand Cru. De ligging op de helling geeft deze wijn inderdaad veel precisie en zuiverheid.
De druiven worden met de hand geoogst en de rijping vindt plaats in eikenhouten vaten (45% nieuw eiken) gedurende 1 tot 2 maanden. De wijn rijpt in eikenhouten vaten waarvan 25% nieuw eiken gedurende 12 tot 15 maanden.
De tonen van witte bloemen, honing en bijenwas zijn veelzeggende tekenen van een wijn van hoog kaliber. Het gehemelte is pittig en gebeiteld met een onvergelijkbare lengte.
Eer deze wijn door ervan te genieten op zichzelf om het volledige scala aan aroma's en smaken te waarderen. Ook ideaal met vis of wit vlees gekookt in room.
SKU | 8107960 |
---|---|
Land | Frankrijk |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2020 |
Streek | Bourgogne |
Producent | Albert Bichot |
Appellatie | Beaune Premier Cru |
Cru | Premier cru |
Druif | Chardonnay |
Inhoud | 75 CL |
Biologisch | Ja |
Aantal per doos | 6 |
Flesafsluiting | Kurk |
Albert Bichot werd in 1831 opgericht door de familie Bichot en is gevestigd in Beaune. Het is eigenaar van 107 hectare verdeeld over 6 landgoederen, van Chablis Grand Cru en Premier Cru tot Côte de Beaune en Côtes de Nuits. Door wijnbouw in eigen beheer, vinificatie, eigen kelders en rijpingsmethoden kenmerkt Albert Bichot een eigen stijl. Verfijnd en verleidelijk en de ambitie om de beste wijnen ter wereld te produceren.
Domaine du Pavillon ligt ten zuiden van Pommard, in de Côte de Beaune. De wijngaarden, de wijnmakerij, de kelder en het 18e-eeuwse landhuis zijn omgeven door een muur. 4 van de 15 hectare wijnstokken van het landgoed omvatten de monopole Pommard "Clos des Ursulines".
Net als bij Domaine Adélie, beoefenen ze biologische wijnbouw met voortdurende zorg en respect voor de complexe evenwichten in de natuur en dragen de wijnen het label “biologische wijn” sinds oogstjaar 2018.
De wijnmakerij werd in 2016 gemoderniseerd, zodat ze meer van de single wijngaarden van de Côte de Beaune konden vinificeren, in vaten van verschillende groottes die perfect zijn aangepast aan de single-vineyard-benadering die typisch is in de Bourgogne.
Het was niet de aanwezigheid van vliegen ("mouches") maar van bijen en bijenkorven in dit gebied ten zuiden van Beaune, met uitzicht op Pommard, dat de wijngaard zijn naam gaf. "Clos des Mouches" is een van de pareltjes van de Bourgogne en staat zeker in dezelfde klasse als een Grand Cru. De ligging op de helling geeft deze wijn inderdaad veel precisie en zuiverheid.
De druiven worden met de hand geoogst en de rijping vindt plaats in eikenhouten vaten (45% nieuw eiken) gedurende 1 tot 2 maanden. De wijn rijpt in eikenhouten vaten waarvan 25% nieuw eiken gedurende 12 tot 15 maanden.
De tonen van witte bloemen, honing en bijenwas zijn veelzeggende tekenen van een wijn van hoog kaliber. Het gehemelte is pittig en gebeiteld met een onvergelijkbare lengte.
Eer deze wijn door ervan te genieten op zichzelf om het volledige scala aan aroma's en smaken te waarderen. Ook ideaal met vis of wit vlees gekookt in room.