Florio Terre Arse Marsala Vergine
Florio
ItalieDe druiven komen van wijnstokken die groeien babij de kust ten noorden van Marsala op Sicilië. Florio Terre Arse Marsala Vergine is gemaakt van met de hand geplukte Grillo druiven die in de laatste week van september zijn geoogst. De druiven met hun hoge suikergehalte worden hard geperst om de kostbare stoffen uit de schil door te geven aan de most. De gisting vind plaats bij gecontoleerde temeraturen met een blend van de resulterende wijn volgens de Marsala Vergine traditie. De rijping duurt minimaal 8 jaar in oude eikenhouten vaten met een inhoud van 1800 liter en daarna nog eens minimaal 6 maanden op fles.
De kleur is oud goud met gouden accenten. In de neus een extreem fijn aroma met geuren van bittere amandelen en gebrande honing. De smaak is droog en buitengewoon evenwichtig met een sublieme afdronk en aroma's van vanille en zoethout.
Een uitstekend aperitief, maar ook mooi te drinken bij carpaccio van gerookte vis, schaaldieren en oude kazen.
SKU | 8578500 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Wit |
Streek | Marsala |
Producent | Florio |
Appellatie | Marsala DOC |
Druif | Grillo |
Vintage | 2002 |
Inhoud | 50 CL |
De druiven komen van wijnstokken die groeien babij de kust ten noorden van Marsala op Sicilië. Florio Terre Arse Marsala Vergine is gemaakt van met de hand geplukte Grillo druiven die in de laatste week van september zijn geoogst. De druiven met hun hoge suikergehalte worden hard geperst om de kostbare stoffen uit de schil door te geven aan de most. De gisting vind plaats bij gecontoleerde temeraturen met een blend van de resulterende wijn volgens de Marsala Vergine traditie. De rijping duurt minimaal 8 jaar in oude eikenhouten vaten met een inhoud van 1800 liter en daarna nog eens minimaal 6 maanden op fles.
De kleur is oud goud met gouden accenten. In de neus een extreem fijn aroma met geuren van bittere amandelen en gebrande honing. De smaak is droog en buitengewoon evenwichtig met een sublieme afdronk en aroma's van vanille en zoethout.
Een uitstekend aperitief, maar ook mooi te drinken bij carpaccio van gerookte vis, schaaldieren en oude kazen.