Duca di Salaparuta Calanica Nero d'Avola 2020
Duca di Salaparuta
ItalieDe kleur is intens robijnrood met violetkleurige reflecties. De neus is intens en complex met een fruitig aroma van Marasca kers en framboos. De smaak is breed en fluweelachtig met een goede structuur en aromatische persistentie.
Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta, richtte dit domein in 1824 op om goede wijn voor zijn gasten te produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppes zoon Edward uit tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.
De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en passie van Sicilië. Alle wijnen zijn uniek van expressie door lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijn maken. De rode draad door de productie van Duca di Salaparuta is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn groeien. Traditionele, autochtone druivenrassen worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen.
De druiven werden halverwege september met de hand geoogst. Traditionele fermentatie, met gebalanceerde maceratie op de schil, gevolgd door een voorzichtige malolactische vergisting. De rijping vindt plaats in roestvrijstalen tanks en vervolgens nog een maand op fles voordat het op de markt werd gebracht.
De kleur is intens robijnrood met violetkleurige reflecties. De neus is intens en complex met een fruitig aroma van Marasca kers en framboos. De smaak is breed en fluweelachtig met een goede structuur en aromatische persistentie.
Perfect bij smaakvolle visgerechten, vlees en medium-aged kazen.
SKU | 8537830 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2020 |
Streek | Sicilië |
Producent | Duca di Salaparuta |
Appellatie | Sicilia DOC |
Druif | Nero D'Avola |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Zijde zacht, zwoel en fruitig |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Aantal per doos | 6 |
Flesafsluiting | Kurk |
Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta, richtte dit domein in 1824 op om goede wijn voor zijn gasten te produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppes zoon Edward uit tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.
De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en passie van Sicilië. Alle wijnen zijn uniek van expressie door lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijn maken. De rode draad door de productie van Duca di Salaparuta is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn groeien. Traditionele, autochtone druivenrassen worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen.
De druiven werden halverwege september met de hand geoogst. Traditionele fermentatie, met gebalanceerde maceratie op de schil, gevolgd door een voorzichtige malolactische vergisting. De rijping vindt plaats in roestvrijstalen tanks en vervolgens nog een maand op fles voordat het op de markt werd gebracht.
De kleur is intens robijnrood met violetkleurige reflecties. De neus is intens en complex met een fruitig aroma van Marasca kers en framboos. De smaak is breed en fluweelachtig met een goede structuur en aromatische persistentie.
Perfect bij smaakvolle visgerechten, vlees en medium-aged kazen.