Cavaliere d'Oro Bellezza Chianti Classico DOCG 2017
Castello di Gabbiano
ItalieEen diepe, robijnrode rode kleur. De neus is rijk en complex met intrigerende noten van citrusvruchten en rode bessen en een hint vanille. Fris in de mond, elegant met zijdezachte tannines.
Gelegen in het hart van Toscane, is de Chianti-regio van Italië iconisch vanwege de gedurfde en robuuste Chianti en Chianti-Classico wijnen. Cavaliere d’Oro maakt dan ook gebruik van de schatten van de Chianti-streek met hun Chianti, Chianti Classico, Chianti Classico Riserva en single vineyard Chianti Classico Bellezza. Deze uitzonderlijke Chianti’s zijn geboren in Castello di Gabbiano, de kern van het erfgoed van Cavaliere d’Oro.
Geboren uit de nalatenschap van Gabbiano is Cavaliere d’Oro het vernieuwde Chianti Classico assortiment in ons portfolio. De Gabbiano-wijnen die je kent en waar je van houdt, compleet met een frisse nieuwe look. De naam vindt haar oorsprong in de middeleeuwen waar het kasteel en de wijngaarden werden beschermd door de gouden ridder, Cavaliere d’Oro.
Castello di Gabbiano werd opgericht in 1480 na Christus. Het portfolio omvat een gedurfde verzameling wijnen uit inmiddels heel Italië – namelijk Toscane, Veneto, Puglia en Sicilië. Federico Cerelli is de gepassioneerde en getalenteerde wijnmaker die in 2011 toetrad tot Cavaliere d’Oro (destijds Castello di Gabbiano). Zijn uitgebreide kennis, passie en filosofie die respect voor traditie combineert met innovatie resulteert in het leveren van optimale kwaliteit. Het kenmerkende logo met de gouden ridder dient als standvastig symbool voor deze kwaliteit en als erkenning van het rijke erfgoed dat meer dan 500 jaar productie van kwaliteitswijnen omslaat.
Deze Chianti Classico wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit druiven van de unieke wijngaard genaamd Bellezza. Het woord 'Bellezza' (schoonheid) werd door werknemers gebruikt vanwege de schoonheid en de speciale productie, vandaar dat het de bijnaam van de wijngaard werd.
Fermentatie met de schillen vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 17 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28-30°C, gevolgd door maceratie met schillen van 27 dagen. Er wordt 4 keer per dag handmatig overgepompt en 2 keer overgestoken. De malolactische fermentatie in nieuwe Franse eiken barriques (225l) eindigt na 4 weken. Gedurende deze tijd wordt er regelmatig geroerd. De wijn rijpt eerst 18 maanden op nieuwe Franse eiken barriques (80%) en daarna nog eens 6 maanden op fles voordat de wijn op de markt komt.
Een diepe, robijnrode rode kleur. De neus is rijk en complex met intrigerende noten van citrusvruchten en rode bessen en een hint vanille. Fris in de mond, elegant met zijdezachte tannines.
Mooie combinatie met rood vlees, witte truffel, wild en oude kazen.
SKU | 8527890 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2017 |
Streek | Toscane |
Producent | Castello di Gabbiano |
Appellatie | Chianti Classico DOCG |
Druif | Sangiovese |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Wine Advocate | 91 |
Flesafsluiting | Kurk |
Gelegen in het hart van Toscane, is de Chianti-regio van Italië iconisch vanwege de gedurfde en robuuste Chianti en Chianti-Classico wijnen. Cavaliere d’Oro maakt dan ook gebruik van de schatten van de Chianti-streek met hun Chianti, Chianti Classico, Chianti Classico Riserva en single vineyard Chianti Classico Bellezza. Deze uitzonderlijke Chianti’s zijn geboren in Castello di Gabbiano, de kern van het erfgoed van Cavaliere d’Oro.
Geboren uit de nalatenschap van Gabbiano is Cavaliere d’Oro het vernieuwde Chianti Classico assortiment in ons portfolio. De Gabbiano-wijnen die je kent en waar je van houdt, compleet met een frisse nieuwe look. De naam vindt haar oorsprong in de middeleeuwen waar het kasteel en de wijngaarden werden beschermd door de gouden ridder, Cavaliere d’Oro.
Castello di Gabbiano werd opgericht in 1480 na Christus. Het portfolio omvat een gedurfde verzameling wijnen uit inmiddels heel Italië – namelijk Toscane, Veneto, Puglia en Sicilië. Federico Cerelli is de gepassioneerde en getalenteerde wijnmaker die in 2011 toetrad tot Cavaliere d’Oro (destijds Castello di Gabbiano). Zijn uitgebreide kennis, passie en filosofie die respect voor traditie combineert met innovatie resulteert in het leveren van optimale kwaliteit. Het kenmerkende logo met de gouden ridder dient als standvastig symbool voor deze kwaliteit en als erkenning van het rijke erfgoed dat meer dan 500 jaar productie van kwaliteitswijnen omslaat.
Deze Chianti Classico wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit druiven van de unieke wijngaard genaamd Bellezza. Het woord 'Bellezza' (schoonheid) werd door werknemers gebruikt vanwege de schoonheid en de speciale productie, vandaar dat het de bijnaam van de wijngaard werd.
Fermentatie met de schillen vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 17 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28-30°C, gevolgd door maceratie met schillen van 27 dagen. Er wordt 4 keer per dag handmatig overgepompt en 2 keer overgestoken. De malolactische fermentatie in nieuwe Franse eiken barriques (225l) eindigt na 4 weken. Gedurende deze tijd wordt er regelmatig geroerd. De wijn rijpt eerst 18 maanden op nieuwe Franse eiken barriques (80%) en daarna nog eens 6 maanden op fles voordat de wijn op de markt komt.
Een diepe, robijnrode rode kleur. De neus is rijk en complex met intrigerende noten van citrusvruchten en rode bessen en een hint vanille. Fris in de mond, elegant met zijdezachte tannines.
Mooie combinatie met rood vlees, witte truffel, wild en oude kazen.