Duca Di Salaparuta Lavico Nerello Mascalese 2018
Duca di Salaparuta
ItalieDe kleur is robijnrood met granaatreflecties. In de neus aroma's van bloemen en rode bessen, kruidige tonen en licht rokerige sensaties. In de mond heeft de wijn een medium structuur met levendige tannines en een frisse, minerale afdronk.
Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta, richtte dit domein in 1824 op om goede wijn voor zijn gasten te produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppes zoon Edward uit tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.
De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en passie van Sicilië. Alle wijnen zijn uniek van expressie door lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijn maken. De rode draad door de productie van Duca di Salaparuta is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn groeien. Traditionele, autochtone druivenrassen worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen.
De druiven voor deze wijn groeien op de noordoostelijke hellingen van de Etna, op het grondgebied van de Alcantara-vallei, in de gemeente Castiglione di Sicilia, op een hoogte tussen 600 en 800 meter boven zeeniveau. De ondergrond is vulkanisch en bestaat uit zand en lavarotsen. De druiven worden met de hand geoogst en ontsteeld. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur en de maceratie op de schil duurt circa een week. De wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op fles.
Een klassieke Etna-wijn met delicate en subtiele aroma's. Het heeft een sterk karakter en de aangename persoonlijkheid, typerend voor de beste rode wijnen die op de grote vulkaan worden geproduceerd.
De kleur is robijnrood met granaatreflecties. In de neus aroma's van bloemen en rode bessen, kruidige tonen en licht rokerige sensaties. In de mond heeft de wijn een medium structuur met levendige tannines en een frisse, minerale afdronk.
Perfect bij gerechten met rood vlees met geurige smaken, oude kazen of volle visgerechten.
SKU | 8532690 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2018 |
Streek | Sicilië |
Producent | Duca di Salaparuta |
Appellatie | IGT Terre Siciliane |
Druif | Nerello Mascalese |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 14 - 16 |
Flesafsluiting | Kurk |
Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta, richtte dit domein in 1824 op om goede wijn voor zijn gasten te produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppes zoon Edward uit tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.
De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en passie van Sicilië. Alle wijnen zijn uniek van expressie door lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijn maken. De rode draad door de productie van Duca di Salaparuta is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn groeien. Traditionele, autochtone druivenrassen worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen.
De druiven voor deze wijn groeien op de noordoostelijke hellingen van de Etna, op het grondgebied van de Alcantara-vallei, in de gemeente Castiglione di Sicilia, op een hoogte tussen 600 en 800 meter boven zeeniveau. De ondergrond is vulkanisch en bestaat uit zand en lavarotsen. De druiven worden met de hand geoogst en ontsteeld. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur en de maceratie op de schil duurt circa een week. De wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op fles.
Een klassieke Etna-wijn met delicate en subtiele aroma's. Het heeft een sterk karakter en de aangename persoonlijkheid, typerend voor de beste rode wijnen die op de grote vulkaan worden geproduceerd.
De kleur is robijnrood met granaatreflecties. In de neus aroma's van bloemen en rode bessen, kruidige tonen en licht rokerige sensaties. In de mond heeft de wijn een medium structuur met levendige tannines en een frisse, minerale afdronk.
Perfect bij gerechten met rood vlees met geurige smaken, oude kazen of volle visgerechten.