Duca Di Salaparuta Enrico 2018
Duca di Salaparuta
ItalieDe kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met Irissen en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige aanhoudende afdronk.
Duca di Salaparuta werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnbedrijven op Sicilië, en is momenteel de grootste, private wijngroep van Sicilië. In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet zo is in Siciliaanse wijnen.
Duca Enrico is de icoonwijn van Duca di Salaparuta en wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven afkomstig uit het centraal-zuiden van Sicilië in de regio van Butera en Riesi, die het meest geschikt zijn voor de ‘prins van de Siciliaanse druivenrassen’. De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van gemengde kalkhoudende- en kiezelhoudende compositie op een hoogte van 200 tot 300 meter boven zeeniveau.
De druiven worden met de hand geoogst bij volle rijpheid, vervolgens ontsteeld en een maceratie gedurende 8-10 dagen gevolgd door de malolactische fermentatie. De wijn rijpt 18 maanden in eiken vaten waar het zijn complexiteit, stijle en rijpingspotentie ontwikkeld. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op fles voordat het op de markt wordt gebracht.
De kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met Irissen en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige aanhoudende afdronk.
Perfect in combinatie met rood vlees, middeloude kazen en smaakvolle gerechten. Zeer geschikt om nog 10 jaar te laten rijpen in de kelder.
SKU | 8532200 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2018 |
Streek | Sicilië |
Producent | Duca di Salaparuta |
Appellatie | IGT Terre Siciliane |
Druif | Nero D'Avola |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Aantal per doos | 6 |
Houten kist | Ja, per 6 flessen |
Flesafsluiting | Kurk |
Duca di Salaparuta werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnbedrijven op Sicilië, en is momenteel de grootste, private wijngroep van Sicilië. In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet zo is in Siciliaanse wijnen.
Duca Enrico is de icoonwijn van Duca di Salaparuta en wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven afkomstig uit het centraal-zuiden van Sicilië in de regio van Butera en Riesi, die het meest geschikt zijn voor de ‘prins van de Siciliaanse druivenrassen’. De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van gemengde kalkhoudende- en kiezelhoudende compositie op een hoogte van 200 tot 300 meter boven zeeniveau.
De druiven worden met de hand geoogst bij volle rijpheid, vervolgens ontsteeld en een maceratie gedurende 8-10 dagen gevolgd door de malolactische fermentatie. De wijn rijpt 18 maanden in eiken vaten waar het zijn complexiteit, stijle en rijpingspotentie ontwikkeld. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op fles voordat het op de markt wordt gebracht.
De kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met Irissen en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige aanhoudende afdronk.
Perfect in combinatie met rood vlees, middeloude kazen en smaakvolle gerechten. Zeer geschikt om nog 10 jaar te laten rijpen in de kelder.