Hacienda El Ternero La Pera D.O.C.a Rioja 2022
Hacienda el Ternero
SpanjeDe wijn heeft een heldere strogele kleur met groene reflecties. Intens op de neus met zoete aroma's van tropisch fruit, perzikhuid en citrusvruchten zoals bloedsinaasappel. De aroma's ontwikkelen zich in de mond met een goede zuurgraad, een lange en aanhoudende passage met een licht zoete hint op de achtergond en een mooie afdronk.
De Rioja strekt zich uit langs beide oevers van de rivier de Ebro. De Rioja is onderverdeelt in drie zones te weten; Alta, Alvese en Baja. De wijngaarden van deze rustieke parel, El Ternero ligt in het noordwesten in de Rioja Alta en heeft de naam te danken aan het dorp El Ternero, waar het zich bevindt.
Hacienda El Ternero heeft unieke wijngaarden in een van de hoogste delen van Rioja, waar de wijnstokken een bevoorrechte locatie hebben, waarvan de karakteristieken terug te vinden zijn in de wijnen. Ze verbouwen hoofdzakelijk Tempranillo, Viura, Garnacha en Mazuelo-druiven (Carignan), naast diverse andere druivenrassen.
De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 650 meter, worden beschermd door het Obarenes-gebergte en genieten een bevoorrecht microklimaat dat ideaal is voor de teelt van druiven, met koude, droge winters en warme zomers. De ondiepe grond bestaat uit kalkhoudende klei met ronde stenen. Dit alles, gecombineerd met de ligging en verschillende hoogtes van de wijnstokken (waarvan sommige meer dan 50 jaar oud zijn), bevordert de productie van druiven met uitzonderlijke natuurlijke eigenschappen, ideaal voor de productie van geweldig gerijpte wijnen met een uniek karakter dat voortkomt uit het terroir.
De druiven zijn afkomstig van de jonge wijnstokken, aangeplant op een hoogte van 680 meter. De druivenrassen zijn aromatisch en geven een frisse, fruitige neus en complexiteit in de smaak door de Viura druif. De druiven worden apart gevinifieerd en fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks.
De wijn heeft een heldere strogele kleur met groene reflecties. Intens op de neus met zoete aroma's van tropisch fruit, perzikhuid en citrusvruchten zoals bloedsinaasappel. De aroma's ontwikkelen zich in de mond met een goede zuurgraad, een lange en aanhoudende passage met een licht zoete hint op de achtergond en een mooie afdronk.
Ideaal in combinatie met zachte of semi-harde kazen of diverse visgerechten zoals bijvoorbeeld Galisische zeevruchten salpicón (ragout).
SKU | 8529620 |
---|---|
Land | Spanje |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Rioja |
Producent | Hacienda el Ternero |
Appellatie | Rioja DOC |
Druif | Garnacha, Sauvignon Blanc, Viura |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 8 - 10 |
De Rioja strekt zich uit langs beide oevers van de rivier de Ebro. De Rioja is onderverdeelt in drie zones te weten; Alta, Alvese en Baja. De wijngaarden van deze rustieke parel, El Ternero ligt in het noordwesten in de Rioja Alta en heeft de naam te danken aan het dorp El Ternero, waar het zich bevindt.
Hacienda El Ternero heeft unieke wijngaarden in een van de hoogste delen van Rioja, waar de wijnstokken een bevoorrechte locatie hebben, waarvan de karakteristieken terug te vinden zijn in de wijnen. Ze verbouwen hoofdzakelijk Tempranillo, Viura, Garnacha en Mazuelo-druiven (Carignan), naast diverse andere druivenrassen.
De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 650 meter, worden beschermd door het Obarenes-gebergte en genieten een bevoorrecht microklimaat dat ideaal is voor de teelt van druiven, met koude, droge winters en warme zomers. De ondiepe grond bestaat uit kalkhoudende klei met ronde stenen. Dit alles, gecombineerd met de ligging en verschillende hoogtes van de wijnstokken (waarvan sommige meer dan 50 jaar oud zijn), bevordert de productie van druiven met uitzonderlijke natuurlijke eigenschappen, ideaal voor de productie van geweldig gerijpte wijnen met een uniek karakter dat voortkomt uit het terroir.
De druiven zijn afkomstig van de jonge wijnstokken, aangeplant op een hoogte van 680 meter. De druivenrassen zijn aromatisch en geven een frisse, fruitige neus en complexiteit in de smaak door de Viura druif. De druiven worden apart gevinifieerd en fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks.
De wijn heeft een heldere strogele kleur met groene reflecties. Intens op de neus met zoete aroma's van tropisch fruit, perzikhuid en citrusvruchten zoals bloedsinaasappel. De aroma's ontwikkelen zich in de mond met een goede zuurgraad, een lange en aanhoudende passage met een licht zoete hint op de achtergond en een mooie afdronk.
Ideaal in combinatie met zachte of semi-harde kazen of diverse visgerechten zoals bijvoorbeeld Galisische zeevruchten salpicón (ragout).