Tommasi Amarone Classico Della Valpolicella DOCG 2016

TOMMASI VITICOLTORI

Italie

Intens robijnrode kleur. Warme, rijpe geuren in de neus, intens en verfijnd. Complexe smaak, glad, vol van kracht met heel veel kersen, noten en pruimen. Voortreffelijke in combinatie met rood vlees, wild en oude kazen. Ook heerlijk als after-dinner wijn.

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella. Gemaakt volgends de traditionele 'Appassimento' methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Intens robijnrode kleur. Warme, rijpe geuren in de neus, intens en verfijnd. Complexe smaak, glad, vol van kracht met heel veel kersen, noten en pruimen. Voortreffelijke in combinatie met rood vlees, wild en oude kazen. Ook heerlijk als after-dinner wijn.

Op voorraad
SKU
8525620
Inhoud
0.750
Nieuw

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU 8525620
Land Italie
Wijnsoort Rood
Oogstjaar 2016
Streek Veneto
Producent TOMMASI VITICOLTORI
Appellatie Valpolicella Classico
Druif Corvina Veronese, Molinara, Rondinella, Corvina
Inhoud 0.750
Smaak Karakteristiek, rijp en fruitig
Serveer Temperatuur 18 - 20

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella. Gemaakt volgends de traditionele 'Appassimento' methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Intens robijnrode kleur. Warme, rijpe geuren in de neus, intens en verfijnd. Complexe smaak, glad, vol van kracht met heel veel kersen, noten en pruimen. Voortreffelijke in combinatie met rood vlees, wild en oude kazen. Ook heerlijk als after-dinner wijn.

Wijnen vol Italiaanse passie!

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Beeld

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6598"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7005"
  1. Tommasi "Ripasso" Valpolicella Supriore DOC Démi 2017
    TOMMASI VITICOLTORI
    Italie

    De kleur is diep robijnrood. In de neus rijke en kruidige aroma's en tonen van zwarte peper en een vleugje rozijnen. Een volle body met uitgebalanceerde smaak, zeer intens en kruidig met zoete kersensmaken. 

    Op voorraad
    Art. 8527860
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  2. Tommasi Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2017
    TOMMASI VITICOLTORI
    Italie

    Intens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen. 

    Op voorraad
    Art. 8525630
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  3. Tommasi Riserva Ca' Florian Amarone Della Valpolicella DOCG 2012
    TOMMASI VITICOLTORI
    Italie

    Een heldere, diepe robijnrode kleur. Complex en elegant in de neus, met een rijk boeket van zwart fruit zoals pruimen, kersen en bramen. Geuren van rood fruit, balsamico en kruidige nuances met een vleugje pure chocolade. Full body met een grote elegantie. De alcohol is perfect geïntegreerd met de zijdezachte tannines, wat de wijn een aangenaam lange afdronk geeft.

    Op voorraad
    Art. 8527850
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  4. Poggio al Tufo Rompicollo Rosso Toscane IGT 2017
    TOMMASI VITICOLTORI
    Italie
    De kleur is levendig en robijnrood. In de neus aroma's van bramen, kersen, frambozen en gedroogde kruiden. In de mond is hij vol, rond, zacht en elegant met in de afdronk rijp fruit.  
    Op voorraad
    Art. 8525730
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  5. Tommasi "Fiorato" Recioto Démi 2017
    TOMMASI VITICOLTORI
    Italie

    Intens robijnrode kleur. Warm, zoet en intens in de neus met hints van pruimen. Aangenaam zoete smaak. Vol en fluweelzacht met pruimen en kersen.

    Op voorraad
    Art. 8529490
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  6. Tommasi Amarone Classico Della Valpolicella DOCG Magnum 2016
    TOMMASI VITICOLTORI
    Italie

    Intens robijnrode kleur. Warme, rijpe geuren in de neus, intens en verfijnd. Complexe smaak, glad, vol van kracht met heel veel kersen, noten en pruimen.

    Op voorraad
    Art. 8527880
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad